nieuws


 TAKE OFF

 NIEUWS

 BIJEENKOMST

 LEDEN

 LINKS

 HANDLEIDINGEN

 VLIEGROUTES

 ONLINE VLIEGEN

 FOTO

 FORUM

 CONTACT

 NIEUWSBRIEVEN

 DOWNLOAD

 COCKPITS

 FACEBOX

 HISTORIE

        

Nieuwstop                                                                                 << home<<

Op deze pagina nieuws over uiteenlopende zaken in relatie tot het simulatie-vliegen en activiteiten van de FS Rijnmond.

!! Nieuwsrubriek (klik op item)                                            NIEUWSBRIEVEN archief

 

" Award "  voor Captain   Dirk Simon


Geheel onverwacht - en zo hoort het ook! - werd onze Captain Dirk op initiatief van leden tijdens de september bijeenkomst in het zonnetje gezet. Dit uit waardering voor zijn al jaren lange enthousiaste, brede en belangeloze inzet voor ons Flightsimmers.
De dank werd tot uitdrukking gebracht door het opspelden van een speldje, natuurlijk van een vliegtuig. 
Dirk .........  bedankt en ga zo door !!!!! 
 

 

 

 

 

 

FS Weekend 2015 een terugblik

Hard en Software Guide voor FSX (DX10 en DX11)

Ruuth Brouwer bouwt een nieuwe cockpit

Nieuwe hobbysite voor gratis aircrafts

Nico Commijs nieuw kernlid (2-11-2009)

Basissite voor FS en FSX (11-8-2009)

 

----------------------------------------------------------------------------------

FSWeekend 7-8 november 2015

Met een iets andere vertegenwoordiging en hardware samenstelling - op de warmste dagen van rond 17,4 graden ooit gemeten op 7 en 8 november - was FSRijnmond wederom aanwezig op het FSweekend. Het aantal bezoekers kwam met rond de 3000, ondanks andere negatieve inschattingen, overeen met voorgaande edities. Met de slogan ‘FSRijnmond houdt je ‘op de hoogte’ deden we er van alles aan om de vele vragen die op ons afkwamen te beantwoorden.

De twee beursdagen vielen op door gelatenheid en terughoudendheid. De ‘Flight Simulator Community’ bevindt zich als het ware in een ‘Twilight Zone’. Met weinig grip op de ontwikkelingen gekoppeld aan de vraag met welke simulator we op termijn het beste wegkomen, was duidelijk het pijnpunt onder de vragenstellers. Ook het ‘64bit’ fenomeen blijft voorlopig nog gehuld in dikke mist. Maar ook het nieuwe besturingssysteem Windows 10 veroorzaakte nogal wat verwarring en onzekerheid. De door ons meegenomen proefopstelling, FSX met Windows 10, hield het op tweede dag compleet voor gezien...

Voor de simmers met een wat royaler gevulde beurs waren er meer dan voldoende fraaie ‘speeltjes’ te bewonderen en te koop. Hoewel de 737 nog steeds het meest omarmd wordt  is de airbus voor de cockpitbouwer een serieus alternatief geworden. Ook een ‘Triple Seven’ behoord tot de mogelijkheden, maar ook ‘General Aviation’ biedt vele mogelijkheden. Een Force Feedback Yoke (leverbaar) en binnenkort ook FFB-Pedals en een software r.p.m. gestuurde ‘shaker’ (een soort ButtKicker, maar dan beter) diverse nieuwe ‘klokken’ staan op het programma. (flightillusion.com). Op het gebied van hardware voor de ‘doorsnee-simmer’ is er nauwelijks nieuws te melden. 

Maar de fabrikanten zitten niet stil. We gaan er dan ook vanuit dat meerdere geesten uit dito flessen zullen komen en dat FSweekend 2016 in het teken zal staan van aangename nieuwtjes.  
Nico Commijs

 

Nico Commijs nieuw kernlid
Tijdens de bijeenkomst van 2 november kondigde Dick Simon ons nieuw benoemde kernlid Nico Commijs aan. Wij kunnen ons als groep feliciteren met het aanvaarden van zijn benoeming. Wij geven hem alle steun en wensen hem veel succes.

 

Basissite voor FS en FSX (11-8-2009)
Een absolute aanrader voor de FS en FSX (online)vlieger.
Een site vol tips, downloads,  tutorials, foto's etc.
Een informatiebron voor FlightSim gebruikers die samen willen vliegen en hun
ervaringen en kennis willen delen. 
www.njhops.com
 

<< top <<