Stichting Hoogvliegers

Doelstelling
De doelstelling van Stichting Hoogvliegers is chronisch en terminaal zieke kinderen zelf te laten vliegen. In 2008 vlogen er bijna 700 kinderen.
In 2009 hebben we meer dan 1.300 kinderen laten vliegen. In 2010 moet dat aantal stijgen naar 1.750, en in  2011 willen we meer dan 2.000 kinderen laten vliegen.
Ook gaan we met Hoogvliegers Europa in, want ook in andere landen willen kinderen vliegen!

Hoe doe wij dat
We vliegen met kinderen, het hele jaar door, en vanaf elk vliegveld in Nederland. Piloten, veelal beroepsvliegers, stellen hun vrije tijd, helikopter en vliegtuig daarvoor beschikbaar.
Meer dan 10 maal per jaar is er een Grote Hoogvliegersdag, waar we met veel kinderen tegelijkertijd er een leuke dag van maken. De kinderen worden thuis opgehaald en
naar het vliegveld gebracht. Daar beleven ze met brandweer, politie, stoere vrachtwagens en auto's en vooral helikopters en vliegtuigen een geweldig avontuur.
Naast Grote Hoogvliegersdagen organiseert Stichting Hoogvliegers ook Individuele Hoogvliegersdagen. Hiervoor is een volledig geautomatiseerd systeem opgezet,
waar de kinderen zich via onze website kunnen aanmelden. Een kind wordt gekoppeld aan een piloot die vliegt vanaf een vliegveld in de buurt.
Zo kan Stichting Hoogvliegers elke dag, en door heel Nederland, met kinderen vliegen.

Wat is het resultaat
Een geweldig avontuur, met als hoogtepunt een vlucht van ongeveer 30 tot 45 minuten. Vaak kan er ook een familielid, zusje, broertje, pappa of mamma en een begeleider mee.
Wanneer de omstandigheden het toelaten zal het kind zelf het vliegtuig besturen en is voor één dag piloot!

(bron Stichting Hoogvliegers 2010)

FSRijnmond steunt de Stichting Hoogvliegers

Dick Simon, samen met nog enkele leden van FSRijnmond geven elk jaar hun medewerking aan de Hoogvliegersdag!
Met enkele compleet opgezette FlightSimulator computers begeleiden zij de kinderen oa bij het virtueel vliegen. 
Ook Hoogvlieger Vrijwilliger worden? of meer weten?  klik hier of informeer bij Dick Simon.