<< TERUG <

online vliegen  uitleg                                                                                    

VFR vliegen  |  IFR vliegen  |  Vliegen bij regulerende platforms  |


VFR vliegen bij FS Rijnmond

Bij FS Rijnmond kun je elke zondagavond en soms op de woensdagavond ongecompliceerd in een gezellige sfeer Muliplay          VFR vliegen. Met Multiplay zie je elkaars toestellen op de luchthaven en in de lucht.
Je hoeft nog niet op de hoogte te zijn van de officiële vliegregels, het is wel een pré. Ondersteuning van de meevliegende piloten. Tussen 18.30 en 19.00 uur gelegenheid voor ondersteuning. 19.00 uur is de take-off.
Er wordt gevlogen in kleinere propeller toestellen. bv
Piper PA-28 Turbo Arrow III  -  PA-24-250 Comanche *****  - Cessna 172 - Cessna 208 Grand Caravan - 

Vluchten kunnen wereldwijd zijn. Tijdsduur ongeveer 1.5 uur.  Vluchtplannen worden gemaakt door leden/piloten van FS Rijnmond. Online via eigen server!

Benodigd zijn: 

MSFS2020 vooralsnog MSFS2020, wij onderzoeken of andere sim's kunnen aansluiten
Teamspeak3 geen wachtwoord. server nickname - FSRijnmond.nl - en een eigen nickname.
JoinFS * https://joinfs.net/    www.dutchflightsimgroup.nl/algemeen/joinfs-handleiding/
                              https://www.youtube.com/watch?v=PRvGQtveaf4
                              https://www.youtube.com/watch?v=HgXMN-MnE1c
LNM-Little Navmap bij 'Gereedschappen' / 'Opties' / 'Online vliegen' / 'Zelfbepaald'
  bij  Whazup Bestand URL  invullen  -  -
  update  2 seconden  Formaat..  IVAO
Joy to Key voor het toekennen van knoppen aan functies
   

* Voorheen werd gevlogen met Online Transmitter van Virtual Flight. Deze werkt niet meer; vanaf maart 2024 met JoinFS

Niet essentieel maar wel een fijne toevoeging  FS Realistic Pro - realistisch verkeer op de airport, AccuSeason van REX voor veranderende natuur/scenery met de seizoenen en Floyds Epic Clouds mooie wolken (download bij flightsim.to)
 

Handleiding in beelden

Handleiding LNM in nl   


Verschil tussen VFR  en  IFR
 

VFR vliegen  Visual Flight Rules                                                                                                                      

Visual Flight Rules of Zichtvliegvoorschriften, afgekort VFR, zijn de voorschriften voor het vliegen "op zicht", in tegenstelling tot het vliegen met behulp van instrumenten, dat wordt geregeld door instrumentvliegvoorschriften (Instrument flight rules, afgekort IFR). Een bepalende factor voor het uitvoeren van een VFR-vlucht is dat de piloot voortdurend zowel horizontaal als verticaal voldoende zicht moet hebben. Hiervoor is noodzakelijk dat er VFR-condities zijn: weersomstandigheden die gelijk zijn of beter dan de minimumvereiste voor een vlucht onder zichtvliegvoorschriften.
Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Visual_flight_rules.

IFR vliegen   Instrument Flight Rules                                                                                                                 

Instrument Flight Rules (afgekort IFR) of instrumentvliegvoorschriften zijn vliegvoorschriften voor luchtvaartnavigatie met behulp van instrumenten. Wanneer er geen VFR-condities zijn (weersomstandigheden met onder andere voldoende zicht, zoals vereist voor een vlucht onder Visual flight rules (zichtvliegvoorschriften, VFR)) en de piloot dus horizontaal en/of verticaal onvoldoende zicht heeft om zijn positie te kunnen bepalen, is het vliegen volgens IFR de enige mogelijkheid.
Zie
https://nl.wikipedia.org/wiki/Instrument_flight_rules

                                                                                                                                               

Vliegen bij regulerende platforms
                                                                                                         online vliegen uitleg.htm

Enkele leden vliegen ook IFR bij oa IVAO en VATSIM

IVAO    VATSIM    V-Bird     DFN DutchflightNetwork      KLM VA    Transavia VA

IVAO  International Virtual Aviation Organisation
IVAO, werd in 1998 opgericht om een ​​online platform te bieden voor liefhebbers van vluchtsimulatie om van hun hobby te genieten in een gesimuleerde echte wereld, in gezelschap van andere mensen, tijdens het vliegen of het verlenen van luchtverkeersleidingsdiensten.

VATSIM
Het International Online Aviation Network
Word lid van het grootste online luchtvaartnetwerk en communiceer met meer dan 100.000 andere virtuele piloten en luchtverkeersleiders over de hele wereld.


V-Bird  VA Groep

Bij de V-Bird VA Group wordt u hartelijk begroet door een groep flight simulator enthousiastelingen die proberen om het meeste uit hun hobby te halen en plezier willen hebben. Het woord 'leuk' is altijd 1 van de belangrijkste kenmerken van onze organisatie geweest en zal altijd onze prioriteit # 1 blijven. Daarom zijn we op zoek naar mensen met een interesse in de wereld van de (virtuele) luchtvaart en met de wil om een stap verder te gaan in hun hobby, om te groeien als een virtuele piloot en een verschil te maken binnen onze groep om er zo veel voldoening uit te halen.

DFN DutchflightNetwork
Vlieg samen online met Microsoft Flight Simulator FSX , Lockheed Martin P3D , X-Plane en FS2020 via een eigen netwerk. Vliegen is prachtig en samen vliegen is nog veel mooier.
Flight Simulator, P3D, X-Plane en FS2020 hebben een multiplayer-optie die het mogelijk maakt om samen op internet een tocht door de lucht te maken Installatie handleiding voor online vliegen.

KLM VA
Wij zijn een van de grootste en meest actieve virtuele luchtvaartmaatschappij in de vluchtsimulatorgemeenschap. Wij vertegenwoordigen de trots van ons land, KLM Royal Dutch Airlines, op de IVAO- en VATSIM-netwerken. Met behulp van onze uitgebreide vliegtuigvloot vliegen onze piloten de virtuele wereld rond naar honderden bestemmingen in de wereldberoemde blauw-witte vliegtuigen.
We bieden alle voordelen van deel uitmaken van een online virtuele luchtvaartgemeenschap zonder de strikte regelgeving. Ons aanbod voor onze piloten is om plezier te hebben, geen tweede baan. Daarom mag u elk vliegtuig van en naar elke bestemming vliegen, ongeacht uw rang.
Als je op zoek bent naar de perfecte vorm van ontspannen professionaliteit en regelrecht vliegplezier, dan ben je hier aan het juiste adres!


Transavia VA
Transavia virtual is een virtuele luchtvaartmaatschapij voor gebruikers van flightsimulators zoals Microsoft FS2004, FSX, X-Plane, Lockheed Martin’s Prepar3D en MSFS2020. In de virtuele netwerkomgevingen van IVAO en Vatsim kunnen wij samen met Transavia virtual de werkelijkheid tot een nog hoger niveau brengen, realisme om de echte airline in operaties na te bootsen is dan ook alleen bij ons te vinden en staat hoog in het vaandel! Inmiddels hebben we bij IVAO en VATSIM en zeer goede reputatie opgebouwd als virtual airline op het gebied van realisme.